Hvit pizza


Vi skal snart på ferie, og da er det greit å få tømt kjøleskapet. Så mellom pakking, legging og rydding laget jeg en kjempegod og enkel pizza med det jeg fant i kjøleskapet.

Pizzabunn

500 gram hvetemel
ca 3 dl varmt vann
0,75 dl olivenolje
litt salt
1 pk tørrgjær

Ha mel, gjær og salt i en bakebolle. Tilsett olivenolje og varmt vann (tørrgjær tåler mye varmere vann enn man tror) og elt deigen godt. La deigen heve i minst 30 minutter.

Da ser den ut som dette og er klar for utbaking. Elt deigen litt for hånd og kjevl den så ut til en tynn leiv.

Prikker du den med en gaffel unngår du at deigen «blåser seg opp» under steking.
Stek bunnen på 225 grader i ca 10 min, bunnen skal da være gjylden og myk.

Hvit pizza

1/2 beger creme fraishe
1 kepaløk
150 gram revet ost
litt purre
200 gram kokt skinke
10 små tomater
salt og pepper
tørkede urter

Når pizzaen er forhåndsstekt og litt avkjølt smøres creme fraishen  ut over pizzabunnen. Fortsett deretter med den revede osten, også strøs de øvrige ingrediensene over.

Avslutt med krydder og stek på 225 grader i ca 10 min. Grønsakene skal være lett gyldne og osten smeltet.

2 tanker om “Hvit pizza

  1. Var veldig skeptisk fyrste gangen eg høyrde om pizza der tomatsausen var bytta ut med creme fraiche…men der var overraskelsen stor når ein slo til og prøvde det ut!! Fy søren så godt det er:o))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.