Muffins på en mandag

Var litt ivrig da jeg lette i kjøleskapet idag og klarte å miste en boks med kesam på gulvet. Ikke noe gris på gulvet, men en diger sprekk i boksen. Klønete, ja. Men da hadde jeg jo plutselig en god unnskyldning for å bake noe godt på en helt vanlig mandag.

Kesam er en relativt ny oppdagelse for meg og jeg har ikke brukt det så mye til baking enda. Tenkte at dette var en anledning så god som noen og etter litt sondering fant jeg fram til en oppskrift som med litt modifisering passet.

Kesammuffins med blåbær og kokos

125 gram smør
4,5 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 beger kesam
2 egg
1 dl kokos
1,5 dl frosne blåbær

Smelt smøret og bland det tørre i en bakebolle. Tilsett eggene, kesam og det smeltede smøret og miks alt sammen. Tilsett deretter de frosne blåbærene og kokosen. Blander du dette bare litt vil deigen få en fin «marmorering», mikser du mye får du en fin, blå deig.

Fordel deigen i 12-15 muffinsformer. Stek på 190 grader, midt i ovnen i ca 20 minutter.

Siden cupcakes er veldig in for tiden, tenkte jeg at jeg skulle lage en liten krem å ha på toppen av muffinsene mine. Da er denne kremen topp:

Ost- og smørkrem til cupcakes

100 gram smør
1 pk naturell kremost fra Tine
3 dl melis
2 ts vaniljesukker
litt sitronsaft

Sørg for at smøret holder romtemperatur. Miks smør og melis til en glatt masse. Tilsett kremosten og de øvrige ingrediensene og miks.

Hell kremen over i en sprøytepose og dekorer muffinsene.

 

Tror mine gjester syntes dette var helt ok tilbehør til mandagskaffen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.