Sankthans = grillkos

Imorgen er det Sankthans og da skal det grilles. Vi skal kose oss med familien. Skape gode tradisjoner og ta vare på gamle. Det som er helt sikkert er at vi skal grille pølser. Og at de kommer til å bli svidd. Eller spist kalde. At de detter i glørne. Eller i gresset. Men spises skal de! Og kanskje setter vi listen ligg høyre enn da jeg var barn. Kanskje blir det mer enn grillpølser på grillen. Ikke bare lomper og potetsalat som tilbehør. For det er jo så mye godt og gøy som kan puttes på grillen. Og med de flotten grillene som finnes i dag er det bare fantasien som setter en stopper.

Hva med å lage noe gode grillspyd til imorgen?

 

Disse koste Mannen og jeg oss med for noen dager siden. Til to personer brukte jeg ett stort kyllingbryst, ca 200 gram entrecote av okse, en lammepølse og en bratwurstpølse som jeg kuttet i passe biter. Jeg marinerte alt i en pepperblanding før jeg satte det hele på spyd.

Grønnsaksspydene laget jeg rett og slett av de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet. Det viktige er bare å tenke på at det er grønnsaker som tåler mye varme og at bitene blir kuttet sånn at alt er ferdig samtidig.


Serveres dette med hjemmelaget aioli og potetsalat har du en sikker vinner! Og oppskrift på aioli finner du her.

God Sankthans, og lykke til med grillingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.