Til Italia for å fråtse i god mat

Snart setter hele storfamilien seg på et fly med retning Italia. Mannens foreldre har vært gift i 40 år, og barn/svigerbarn og barnebarn skal på tur for å feire dem. Vi har leid en villa i Toscana, og alt ligger til rette for at det skal bli en strålende tur. Jeg gleder meg til late dager med masse tid til kos og hygge. Også gleder jeg meg til den gode maten! Blir sulten bare av å tenke på det!! Det er så mye italiensk mat som er supergod. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne en gang.

Pasta- fersk, deilig pasta som får den norske, tørre utgaven til å gjemme seg i skam. Også så mange gode sauser da gitt! Det ser så enkelt og lite ut når du får det, også er det en smaksbombe av dimensjoner. Og i varianter i tusentall, ikke bare de to-tre variantene vi er vant til her hjemme.

Tomater – så røde og søte at de kan spises som godteri. Med litt olivenolje og hvitløk på en bruchetta. I en deilig tomatsaus. I en frisk salat.

Pizza – tynn, deilig og rykende varm rett fra en steinovn. Med deilige, smaksrike sauser og herlig ost. Så enkelt og så godt!

Ost – Mozaralla, Ricotta, Mascarpone, Tallegio, Gorgonzola, Parmesan. Man kan jo rett og slett leve av ost alene i en hel uke.

Skinke– også har vi parmaskinken da. Trenger jo nesten ikke å si mer! Sist vi var i Italia bestilte Mannen en parmaskinkeforret, han fikk så mye skinke at det kunne vært nok til en hel familie. For en lykke!! (Og for en glede at ikke jeg måtte bekymre meg for den kjøkkenprosenten.)

Olivenolje– oljer så gode at de kan heve et hvert måltid. Oljer som du blir glad bare man lukter på dem. Og gården vi skal bo på produserer sin egen olivenolje. Gi meg bare litt brød, en god olivenolje og salt og jeg koser meg.

Italiensk is -gelato. Fløyelsmyk og herlig. I alle tenkelige og utenkelige smaker. Så utrolig mer spennende enn en norsk tolitersboks med is.

Og jammen kan ikke disse italienerne lage vin også!! For et folkeslag!

Ganen og magen er klar for en super tur!!

2 tanker om “Til Italia for å fråtse i god mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.