Av gode rester lager man pizza

Igår hadde vi hjemmelagede hamburgere med masse godt tilbehør. Og tilbehør lager man jo alltid for mye av. Så da blir det restepizza idag. Har laget en amerikansk pan-pizza variant denne gangen. Litt tykk og god bunn og med masse godt fyll.

Jeg synes ikke man trenger å holde seg slavisk til en oppskrift når man lagger pizza. Ta det du har. Det du synes er godt. Det du mener passer sammen. Eller det du har av rester. Når vi har spist taco og det er rester lager jeg tacopizza. Da bruker jeg kummin og tacosaus. Mais og kanskje tortillachips. Har vi rester av pastasaus bruker jeg den. Og kanskje litt parmesan. Også varierer jeg innholdet etter det jeg finner i kjøleskapet. Etter hva som trenger å bli brukt. Og etter hva jeg har lyst på.

Pan-pizza deig

4 dl hvetemel
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
1/2 dl soyaolje
2,5 dl vann

Bland det tørre i en bakebolle. Tilsett olje og springvarmt vann og kjør/elt deigen i noen minutter. La deigen heve i ca 30 minutter.

Kjevl deigen til en firkantet leiv. Den kan godt få litt høye kanter. Ha den på et bakepapirkledd stekebrett og forstek pizzabunnen i ca 10 minutter på 225 grader.

Pizzafyll

1/2 boks hermetiserte tomater
2 ss tomatpurè
2 ss olivenolje
1 ts tørket oregano

Bland alt og kjør det til en fin saus med stavmikser eller blender. Stryk sausen utover den forstekte pizzabunnen.

150 gram ternet bacon
100 gram kokt skinke
2 champingnons
1 rødløk i skiver
1/2 boks mais
3 tomater i skiver
ost til topping

Stek baconterningene og soppen hver for seg. Fordel ingrediensen over pizzaen og avslutt med revet eller høvlet ost. Stek pizzaen på 225 grader i ca 15 minutter.

2 tanker om “Av gode rester lager man pizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.