Bergensk fiskesuppe a la Rockekokken

På sommerkvelder som minner mer om triste høstkvelder er det fint å lage noe godt å varme seg på. Denne suppa er både enkel, billig og god. En sikker vinner blandt de små er den også.
Jeg serverte den med hjemmelaget foccacia.

Bergensk fiskesuppe

2 banancharlottløk
Litt fersk ingefær
1/2 liter fiskekraft
9 dl melk
Hvitvinseddik
Salt og pepper
Maizenna

Gulrot
Purre
Fennikel
Fiskebiter

Finhakk løk og ingefær og sviss det i olje i en kjele. Hell over fiskekraften og melk og kok opp. La suppa koke i noen minutter og smak til med salt, pepper og eddik. Bruker du hjemmelaget fiskekraft kan det være lurt å la den koke ned litt før du har i melken.

Kutt grove fiskebiter og ha de i suppa noen minutter før servering. Reker, krepsehaler, suppeboller og lignende er også godt å ha i suppa. Kutt gulrot, purre og fennikel og ha dette i rett før servering.

Foccacia

1/4 kinesisk hvitløk
1 neve soltørkede tomater i olje
600 gram hvetemel
salt
1 pk tørrgjær
0,75 dl olivenolje
3 dl vann
timian

Hakk hvitløk og soltørkede tomater eller kjør det i blender med litt olje.
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett den hakkede hvitløken, tomatene og tørket timian. Ha i olivenolje og nesten alt vannet. Kjør deigen til den har sluppet nesten hele bollen. Den skal kun henge igjen helt i bunnen. Tilsett resten av vannet om nødvendig. Elt deigen ordentlig i noen minutter før den får heve i ca 30 minutter.
Ha deigen over i en smurt brødform eller langpanne og la den heve i nye 30 minutter. Hell over litt olivenolje og strø over grov salt.
Stek ved 180 ºC i ca 30 minutter.
Når foccaciaen er ferdig stekt veltes den ut av formen og over på en rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.