En indisk anbefaling

Mannen elsker indisk mat. Eller det vil si, han elsker Chiken Tikka Masala. Det er det eneste han spiser når vi er på indisk restaurant. Og han blir aldri lei av det. Så for oss er det en måte å avgjøre hvor bra en indisk restaurant er på. En indisk restaurant vi lenge har snakket om at vi måtte besøke er New Delhi Indisk Restaurant i Øvre Slottsgate 10 i Oslo.

For noen dager siden tok vi med oss Lille Tulla, Mormor og Morfar og dro for å teste ut restauranten. Som småbarnsmor har jeg blitt opptatt av at restauranter skal være tigjengelig også for folk med små barn. Det er absolutt New Delhi. Vi fikk ta med barnevognen inn til bordet og da Lille Tulla våknet kom den hyggelige servitøren løpende med en barnestol til henne. Masse oppmerksomhet fikk Lille Tulla også, og det synes jo jeg som mamma er stas.

Restauranten har, som så mange andre indiske restauranter, en svært rikholdig meny. For mannen, er det jo som som sagt, ikke noe problem å velge, men for oss andre ble det mye lesing og grubling. Jeg synes ofte menyer på indiske restauranter inneholder mange rare navn og dårlige beskrivelser av rettene. Det hjelper jo ikke å vite at det er paprika og løk i retten hvis jeg ikke vet om det er hovedingrediensen, om det er en gryte eller bare noen kjøttstykker, om kokken kommer fra nord eller sør. Jeg endte, som så mange ganger før, med å følge servitørens råd og gikk for en lammerett som het Roghan Josh.

Vi startet alle med en Mulligatawny suppe. Suppen kom raskt og smakte godt. Den var sterk, men ikke sterkere enn man kan forvente på en indisk restaurant. Suppen var ikke så veldig stor, men til kun 49 kroner er det absolut bra nok.

Min lam Roghan Josh var smakfull og god og plasserer seg midt på treet når det gjelder indisk mat. Kanskje litt på den kjedelige siden av smaksskalaen. Jeg er opptatt av presentasjon, og synes at all maten vi fikk var delikat og pent presentert. Alle var fornøyd med hovedrettene sine, selv om Mannen syntes at hans Chiken Tikka Masala ikke var sterk nok. Han bestiller alltid madrass styrke, og denne gangen syntes han det var i svakeste laget. Jeg pleier å bestille mild, men siden mine foreldre bestilte medium kunne jeg ikke være noe dårligere. Og medium var ikke noe problem for meg, selv om jeg som regel synes det er for sterkt.

Alt i alt synes jeg at det var en bra opplevelse. Vi fikk god service, måtte nesten ikke vente på verken mat eller drikke. Maten var god, men ikke på noen måte ekstraordinær. Lokalene var pene og rene og vi hadde en meget hyggelig servitør. Prisen for to retter for fire personer, pluss mineralvann var heller ikke avskrekkende, ca 1200 kroner.

Er du på jakt etter et trygt og godt indisk måltid i Oslo som ikke skal koste for mye, vil nok absolut New Delhi være verdt et besøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.