En perfekt jordbær-sommerdag

Sommer og jordbær hører sammen. Jordbær er gode minner fra egen barndom.

Jordbærselvplukk med lov til å spise til man stuper. Og uten krav om faktisk å få med noe hjem. Det var mammas jobb. Og da bærene skulle veies ville nok bonden ha tjent mer på innholdet i barnemagene enn i mammas kurver. Men regelen var, spis så mye du vil. Så da gjorde vi det!

Mamma som renser jordbær til syltetøy. Kasse etter kasse som bringer bud om vaffler med hjemmerørt jordbærsyltetøy hele høsten og vinteren. Syltetøy det var lov å spise med skje. Nesten uten brødskiver.

Jordbær med melk og fløte til dessert. Nesten hver dag. Det er sommerlykke. Og den søte, rosa melken i bunnen av skålen. Med et lite fjell av sukker som plutselig dukket opp der nede. Nam!

Hverdagslykke fra egen barndoms sommre!

Denne lykken vil jeg bringe videre til min lille familie. En fryser full av hjemmelaget syltetøy. Syltetøy å ta fram på triste regnværsdager. Til koselige helgefrokoster. Til bursdager. Eller til en helt vanlig familiehverdag.

Selvplukk har vi ikke fått til enda (Lille Tulla er ti måneder), men vi nyter godt av den lokale priskrigen på jordbær. Så da slo jeg til med to kasser. To kasser søte, røde, duftende jordbær som lokket fram barndomsminner. Og med en god venninne som hjelper har vi renset, kuttet, rørt og pakket. Og nå ligger det ni liter jordbærsyltetøy i fryseboksen min. Ni liter lykke som venter på koselige stunder med familie og venner. Og en liter til en god venn. Som takk for hjelpen.

[slideshow]

 

Rørt jordbærsyltetøy til frysing

2 kg friske jordbær
330 gram sukker
1 pose jam frysepulver

Kutt jordbærene i biter. Bland sukker og frysepulver (på pakken står det 500 gram til 1 kg til 2 kg bær, jeg synes det blir alt for søtt). Hell sukkerblandingen over bærene og rør godt. Når sukkeret er løst opp helles syltetøyet over i egnete bokser til frysing.

4 tanker om “En perfekt jordbær-sommerdag

 1. mmm.. jeg har også kjøpt inn frysebeger, men jordbærene må jeg vente litt med. Skal på ferie en ukes tid først 😉
  Har også planer om å singelfryse litt jordbær til smoothies og lille-snuppas lunsjer!

  Klem klem

  • Ferie høres bra ut! Og det gjør jordbærplaner og.
   Her i huset koser Lille Tulla seg med ferske jordbær hele tiden. Herlig å få lov å grise litt og klare selv!

   • Åh, hvor jeg misunner deg den fryseren! Ni liter jordbær i fryseren er jo ganske fantastisk. I byleiligheten min er dessverre fryserkapasiteten begrenset til tre skuffer i en kombiskap, og når en da både baker brød og koker kraft, så blir det ikke mye plass igjen. I mitt neste hjem derimot… Da snakker vi bær i fryseren, ferdige porsjoner med gryteretter og iskrembolle til Kitchen Aid’en 🙂

    • Synes det høres ut som du har mye bra i den lille frysen allerede jeg! Og vet hvordan prioriteringer i liten frys er. Den store fryseboksen var etterlengtet julegave sist jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.