Formiddag med vaffler og syltetøy

I går hadde Lille Tulla og jeg kjempekoselig besøk av en gammel venninne. Når denne venninnen kommer på besøk betyr det at jeg må lage vafler. Vi har rett og slett en liten vaffeltradisjon. Tror hun mener at hus, hage og vaffler hører sammen. Og det kan jeg jo være enig i. Når man i tillegg har ferskt hjemmelaget  syltetøy i diverse varianter er jo vafler helt perfekt.

Denne gangen hadde jeg litt kulturmelk som jeg hadde i røren. Da blir vafflene enda bedre, og saftige og gode. Og helt perfekte med deilig syltetøy og rømme på.

Surmelksvaffler

2 egg
1/2 dl sukker
4 dl hvetemel
1,5 dl kulturmelk
3 dl H-melk
30 gram smeltet smør
1 ts kardemomme

Pisk egg og sukker lett. Tilsett de øvrige ingrediensene vekselvis. La røren svelle i et par timer. Dette er viktig for å unngå å bli dårlig i magen.

Stek gyldne vaffler i vaffeljern, finn fram syltetøy og kaffe, og kos deg!

 

2 tanker om “Formiddag med vaffler og syltetøy

  1. yammie! Vaffler er såå godt! visste ikke at den skulle svelle for å unngå å bli dårlig i magen. lærer noe nytt hver dag! Blåbærsorbet skal jeg garantert teste. Tror du samme oppskriften som jordbærsorbeten din funker da også?

    Har masse blåbær i fryseren!

    • Godt jeg kan bidra til litt læring!!:)
      Tror jeg ville kokt opp frosne blåbær med sukker og litt vann heller enn å lage en sukkerlake også lage purè av frosne blåbær. Kanskje jeg må teste det ut jeg og. Så kan vi utveksle erfaringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.