Jordbærsorbet

Som tidligere  nevnt, jeg er blitt hekta på ting som kan lages av sommerens bær. Og denne gangen er det jordbærsorbet jeg har laget. Mannen fikk isbollen til Kitchen-Aid av meg for en stund siden. Han har ikke brukt den enda. Men han har nok ventet på at jeg skulle gjøre det. Og endelig kom dagen. Isbollen hadde stått sine pålagte 15 timer i frysen. Jeg hadde jordbær i massevis. Og endelig har jeg fått handlet glukosen jeg trengte.

Denne sorbeten serverte jeg sammen med jordbærmousse og marinerte jordbær på skalldyrfesten vår. Den kan du lese mer om her.

Jordbærsorbet

4 dl jordbærpurè
2 dl sukkerlake
Skallet av en lime
Saften av en lime
2 ss glukose

Jordbærpurè lager du enkelt og greit ved å kjøre jordbær glatt i en blender eller med stavmikser. Hvis du ikke tilsetter sukker har du en anvennlig purè som du kan bruke til flere ting.

Lag sukkerlake etter fordelingen 6 deler sukker og 5 deler vann. Også sukkerlake er greit å ha stående på lur til flere bake- og isprosjekter. Avkjøl sukkerlaken og bland den med jordbærpureen. Rasp limeskall og ha i. Press saften av limen og smak til.

Glukosen bør varmebehandles litt før den tilsettes sorbetsmeten. Ta den i en liten kjele som du setter på middels varme. Rør med en slikkepott til glukosen er helt flytende. Hell denne over i sorbetsmeten.

Har du Kitchen-Aid sin isbolle, må du sørge for at den har vært fryst i minst 15 timer før du kobler den på maskinen din. Det er viktig at du ikke heller i smeten (røren) når maskinen er på. Da risikerer du at den fryser seg fast og ødelegger utstyret ditt. Derfor, sett maskinen på 1 og hell så smeten forsiktig i bollen.

Min ladning som var i underkant av 7 dl tok ca 10 minutter å kjøre til den hadde en fin, kremaktig konsistens. Dette vil variere noen da det kommer an på hvor rask du er fra du tar bollen ut av frysen, temperaturen i frysen etc. Når sorbeten er ferdig helles den over i en frysevennlig boks og fryses i 3-4 timer før den er klar for servering. Har du en boks med ett tett lokk, kan sorbeten oppbevares i frysen i noen uker.

2 tanker om “Jordbærsorbet

  1. Mmm, deiligt. Jordbærsorbet med friske bær må jo bare være fantastisk! Aldri smakt faktisk!!
    Nå er jordbærsyltetøyet kommet i fryseren, og ismaskin har jeg jo, så kanskje jeg skal la meg inspirere nok en gang!

    Finfin side mannen din har laget 😉 Viktig å føle seg vell på sin egen blogg, hihi..
    Legger deg til bloggrullen min med den nye adr!

  2. Synes du skal la deg inspirere, ja! Den ble kjempegod!! Og helt supert å ha i frysen hvis det kommer uventede gjester på besøk!:)
    Er superfornøyd med bloggen nå, den har blitt helt meg! hyggelig å få ligge på bloggrullen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.