Man kommer langt med godt brød

Har lovet å komme med alle oppskriftene fra skalldyrfesten vi hadde. Den siste kommer her.

I tillegg til å lage en foccacia laget jeg et brød mamma pleier å lage. Det vil nok aldri komme på toppen av noen sunnhetsliste, men det er veldig godt. Også er det litt fest over det synes jeg. Med den fine kringlefasongen gjør det seg ekstra godt på et festbord. Hjemme hos mine foreldre er dette brødet obligatorisk både til 17.mai, julefrokost og koldtbord. Og vi elsker det alle mann. Det er et sånt brød som gjør at du klarer å stappe ned en ekstra skive eller to. Bare fordi det er så godt.

Jeg har økt oppskriften noe, men ellers er dette mammas bondebrød, sånn hun pleier å lage det. Så godt og så enkelt.

Bondebrød

18 dl hvetemel
2 pk tørrgjær
2 ss sojaolje
7 dl vann
2 ts salt

Bland det tørre og tilsett varmt vann og olje. (Som tidligere nevnt tåler tørrgjør varmt vann fra springen.) Kjør deigen i kjøkkenmaskin, eller elt den godt i noen minutter.

Hev deigen i minimum 30 minutter før du tar den ut på benken til utbaking. Elt deigen litt og kjevl den til et rektangel. Deigen skal kjevles så mye at den ikke krymper inn igjen når du tar opp kjevlen. Rull deigen sammen og form den til en C. Legg den på et ovnsbrett med bakepapir på. Strø litt hvetemel over og la brødet etterheve i ca 30 minutter.

Stek brødet ved 250 grader i 15 minutter. Skru deretter ned til 170 grader og stek videre i ca 3o minutter. Dete gjør at brødet får en supersprø skorpe uten å bli rå inni. Brødet er ferdig når det kommer en fin, hul bankelyd når du banker på det med en finger.

Brødet er best når det er ganske ferskt, og det holder seg best uten pose. Bare sett det med kuttsiden ned på skjærefjølen og la det stå sånn til nestegang du bare MÅ ha en skive av dette supergode brødet.

 

 

6 tanker om “Man kommer langt med godt brød

    • Hehe…. Skjønner at jeg snart må bake glutenfritt for din skyld!
      Jeg har ikke prøvd denne oppskriften (heller) med glutenfritt mel. Prøv du og gi meg tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.