Skalldyrfest

I går hadde vi årets sommerfest i strålende sol. Og når det er sommerfest er det skalldyr som gjelder. Som kokk vet jeg at skalldyr egentlig er best når det er kaldt i vannet. Med andre ord i januar og februar. Men som sommerglade nordmenn flest er også jeg av den oppfatning at sommer og skalldyr hører sammen.

Våre fat bugnet av herlig sjømat og til dette serverte jeg hjemmelaget ailoi og sitronmajones, to typer hjemmelaget brød, salat og sitron. Enkelt og greit. Det er jo tross alt skalldyrene vi vil ha!

Oppskriftene på alle godsaken kommer etterhvert.

Velkomstdrinken var basert på italiensk Limonchello

Sommerbordet ute i solen

Jeg serverte gazpacho til forret. Det er en kald tomatsuppe som passer perfekt til varme sommerdagen.

Herlige blåskjell dampet i hvitvin, sharlottløk, ingefær og hvitløk.

Mannens tallerken som bugner av god mat.

Chilli- og hvitløksmarinerte scampi.

Krabbeklo.

Ferskt bondebrød, laget etter mammas superoppskrift.

Focaccia med soltørkete tomater

Vi avsluttet måltidet med en triologi av jordbær. Jeg hadde laget jordbærmousse, jordbærsorbet og balsamicomarinerte jordbær.

12 tanker om “Skalldyrfest

  1. Tro det eller ei, men det smakte faktisk enda bedre enn det ser ut:-) Takk for en super kveld! Skal se om jeg klarer å lage noe av det…

  2. Tilbaketråkk: Jordbærsorbet | Rockekokks blogg

  3. Tilbaketråkk: Man kommer langt med godt brød | Rockekokks blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.