Gjærbakst

Jeg liker å bake. Og jeg liker å ha litt godsaker på lur i frysen. Så innimellom baker jeg opp litt av hvert som jeg stapper i frysen. Godsaker som jeg kan by på hvis det kommer uventede gjester på besøk. Hvis vi skal ut på tur. Eller som i dette tilfellet, det nærmer seg den aller første bursdagen til Lille Tulla.

For noen dager siden hadde jeg en skikkelig bakesjau og lagde hveteboller, søte horn og kringle med nøtter. Og alt sammen ble frosset ned og venter på den store dagen.

Oppskriften på hvetedeig finner du her. Deigen kan brukes til enkle boller og til alt annet du kan tenke deg. Tilsett for eksempel tørkede frukter i deigen og ha den i en brødform, eller ha sest av sitron og appelsin i deigen, trill boller og legg de i en smurt rund form og få en deilig sitrusbollekake. Mulighetene er uendelige!

Søte hvetehorn (gir 16 horn)

1 porsjon hvetedeig (oppskrift her)

100 gram smør
300 gram melis
2 ts vaniljesukker

Lag hvetedeigen og hev den i ca 30 minutter. Mens deigen hever blandes smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Det skal bli en fin, glatt krem.

Når deigen her ferdig hevet deles den i to. Kjevle en rund leiv og kutt den i åtte «pizzastykker». Legg en skje med smørkrem i midten av hvert «pizzastykke» og rull deigen sammen. Degynn ytterst langst kanten og rull innover.

Legg hornene på bakebrett med bakepapir og hev dem i ca 20 minutter. Stek ved 200 grader i ca 15 minutter.

2 tanker om “Gjærbakst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.