Hot suppe på en sur dag

Mannen er forkjøla om dagen. Og når man er forkjøla trenger man suppe. En skikkelig hot suppe som varmer opp hele systemet.
Denne suppen laget jeg på maks 15 minutter, så den egner seg også godt som en kjapp middag på en dag med dårlig tid. Jeg bruker relativt mye nudler i suppen, så den metter godt og trenger egentlig ikke tilbehør. hvor sterk man ønsker den varieres enkelt med chilli- og carrymengde.

Hot kylling- og nudelsuppe

200 gram kyllingbryst
1/4 rød chilli
Fersk ingefær etter smak
1 kepaløk
Carry (helst pasta, kjøpt i invandrerbutikk)
1 liter vann (kokt opp i vannkoker reduserer koketid på suppen)
165 ml kokosmelk
2 terninger hønsebuljong (eller hønsekraft hvis du har)
Eggnudler
maizennajevning
1/2 rød paprika
1 vårløk

Kutt kylling i små terninger, finhakk chilli, løk og ingefær. Sviss dette i en gryte til kyllingen har fått farge på alle sider. Tilsett litt carry og bland det godt. Når man tilsetter krydderet under steking får man fram mye mer smak, så vær forsiktig! Suppen skal smakes til til slutt, er den da litt tam, kan man tilsette mer.

Tilsett vann (gjerne kokende), kokosmelk og buljongterninger og kok opp. Når suppa koker tilsettes nudler. Jeg brukte en variant som trengte fem miutter koketid. Det er viktig at suppen ikke koker lenger enn den anviste tiden på nuddelpakken, ellers får man vasne nudler som ikke smaker godt.

Hvis ønskelig kan suppen jevnes litt med maizenna. Smak til og tilsett paprika og vårløk rett før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.