Slipp barna løs på kjøkkenet!!

Aftenposten skriver idag om barn og matlagning. Om barn som går sultne etter skoletid fordi de ikke kan eller får lov til å lage mat. Om barn som ikke slipper til på kjøkkenet fordi de griser og roter. Om barn som gjerne vil lage mat, men som ikke får lov.

Slipp barna til!!

Jeg har selv vært en rotete og grisete liten kokkespire hjemme på kjøkkenet til mor og far. Først kun som ivrig medhjelper, men etterhvert mer og mer på egenhånd. Jeg har laget kakedeiger som har endt opp utover store deler av kjøkkenbenken og kjøkkengardinene(!!). Jeg har svidd gryter sortere enn man skulle tro var mulig. Jeg har tatt feil av desiliter og liter (det blir det harde kaker av). Jeg har hatt hemlige bakeprosjekter mens vi har vært alene hjemme (og jeg vet nå at å blande alt søtt i kjøkkenskapet blir veldig søtt!). Og jeg har gått fra et kjøkken som så ut som et bombenedslag. Mange ganger! Jeg har aldri lært med å vaske godt nok av kjøkkenbenken hvis du spør min mor.

Men jeg har hatt røde bakeroser i kinnene og ett stolt smil om munnen. Jeg har prøvd og feilet og laget mange mer eller mindre vellykkede middager. Jeg har laget en og samme formkaken sikkert 100 ganger. Jeg har bakt boller og rundstykker. Jeg har fått lov. Og jeg har idag en enorm matglede og stolthet over å kunne lage god mat. Det tror jeg startet hjemme på mor og fars kjøkken!

 

 

 

Du kan lese Aftenpostens artikkel her.

5 tanker om “Slipp barna løs på kjøkkenet!!

  1. Tusen takk for flott innlegg. Jeg roper hurra for sånne kokker som du. Som skjønner hvor alt begynte-nemlig på mors kjøkken. Ha strålende søndag!

  2. Jeg er helt enig!! Matgleden starter på kjøkkenet til mor og far, ikke på McDonalds eller med hveteboller i butikken..jeg har ikke tall på hvor mange prosjekter jeg har hatt på mors kjøkken opp igjennom barndomsårene, men jeg er helt sikker på at det å få lov til å være kreativ, prøve og feile, smake, blande, røre og servere…Det er ekte matglede det!! 🙂
    Det begynte med tromming med kjøkkenredskap på gryter og stekepanner…og jammen ble det ikke både kokk og matteknolog av meg til slutt! 🙂

    • Hurra for de gode foreldrene våre som lot oss slippe til!! og som har gått fra å være våre læremestre til å bli stumme beundrere på sidelinjen når vi kokkelerer!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.