Søndagsmiddag

Søndag og god middag hører sammen. Det er den dagen i uke man kan unne seg noe litt ekstra. Den dagen man skal sitte lenge ved bordet og bare kose seg. En dag for middag i spisestuen. Servietter og levende lys. Kanskje det fine serviset.

Lag denne enkel reinsdyrgryten til middag idag. Eller imorgen. Den er like god uansett hvilken dag det er!

Reisnsdyrgryte med persillepotetpurè

400 gram reinsskav
1 kepaløk
1 neve sopp
2 dl viltkraft
2 ss creme fraiche
2 gulrøtter
1/2 blomkål
salt og pepper

Stek reinskavet i en varm panne på høy tempratur. Ha på salt og pepper med en gang du har det i gryten. Når kjøttet har farge på alle sider, tar du det ut av gryten og steker løken som er kuttet i grove terninger. Når løken er blank tilsettes kuttet sopp. Stek den gylden og fin og ha så reinskavet tilbake i gryten. Tilsett kraften og kok opp.

Kutt gulrøtter og blomkål i litt grove biter. Rett før servering tilsettes creme fraishe, gulrøtter og blomkål. La gryten få ett oppkok og smak til med salt og pepper.

Persillepotetpurè

6 mellomstore poteter
olivenolje
finhakket persille
salt og pepper

Skrell poteter og kok dem møre i vann UTEN salt. (Har du salt i vil pureen bli limete.) Hell av vannet og damp potetene tørre. Mos dem med en gaffel eller annet egnet redskap. Tilsett olivenolje (av den gode sorten) mens du rører i pureen. Mengden vil avhenge av hvilken potetsort du bruker. Pureen skal henge sammen, men være litt «tørr».

Finhakk persille og ha i pureen. Smak til med salt og pepper når det er klart for servering.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.