Storfint formiddagsbesøk

I går hadde Lille Tulla og jeg besøk av to studievenninner. De var nok vel så interessert I Lille Tulla som i meg, men det gjør bare mammahjertet glad! Så mens Lille Tulla underholdt og sjarmerte besøket serverte jeg lunch.

På menyen stod min mors ostegrovbrød. En rett vi pleide å få som kveldskos i helgene da jeg var liten. For meg har det alltid vært en favoritt, og jeg har servert denne retten mange ganger. Den er enkel å lage, smakfull og passer til de fleste anledninger. Server den gjerne med en grønn salat, pastasalat eller annet tilbehør.

Ostegrovbrød med bacon

50 gram smør
2 dl melk
100 gram hvetemel
150 gram sammalt hvete eller grovere mel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
100 gram revet ost
2-3 ss hakket persille

2/3 tube baconost
2 vårløk
1/2 paprika

Smelt smør i en kjele. Tilsett melken og varm den opp til ca 40-50 grader. Mål opp mel og ha det i en bakebolle. Tilsett salt og gjær. Riv osten og ha den og i bakebollen. Ha over den varme melkeblandingen og elt alt til en fin deig.
Hev deigen i ca 30 minutter.
Når deigen har hevet deler du den i to. Den ene halvdelen trykkes flat eller kjevles til en rund leiv som skal passe i en rund kakeform (24 cm). Pass på at den dekker hele formen.

Fordel baconost, paprika og vårløk ut over deigen.

 

Kjevle eller trykk ut det andre deigemnet og legg det over som ett lokk. La kaken heve i ca 30 minutter.

 

Stek deretter kaken på 200 grader i ca 30 minutter. Server den varm eller lun.

4 tanker om “Storfint formiddagsbesøk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.