Gladkarbo, ikke lavkarbo!!

Det blåser er lavkarbostorm over landet. Pasta, poteter og brød er ut. Det er nesten tomt for smør i butikkene. Jeg har bare en ting å si dere; blås i lavkarbo, kos dere med gladkarbo!!

Denne retten er laget på forespørsel fra en kammerat av Mannen. Den er fet, god og full av karbohydrater. Akkurat sånn jeg liker det! Klassikeren inneholder ikke sopp, men jeg synes det er god, så her får dere:

Pasta carbonara med sopp

200 gram bacon i terninger
2 små eller en stor kepaløk
4 champignons
2 dl fløte2 eggeplommer
revet parmesan

Valgfri pasta til to personer

Stek ternet bacon i en varm stekepanne eller vid gryte. Kutt løk i tynne halvmåner og soppen i skiver. Tilsett dette i stekepannen når baconet er gyldent og nesten sprøtt. Stek videre til soppen er brun. Hell over fløten og trekk pannen vekk fra varmen.

Hell fersk pasta i kokende vann tilsatt salt og nøytral olje. Kok i anvist tid og hell av vannet fra pastaen.

Skill eggehviter og eggeplommer og legg plommen tilbake i den ene halvdelen av eggeskallet. Bland den ferdig kokte pastaen over i sausen og bland godt. Dander i to tallerkener og sett eggeskallene med eggeplommene oppå retten. Høvl over parmesan og nykvernet pepper og server!

 

 

 

 

2 tanker om “Gladkarbo, ikke lavkarbo!!

  1. Ja til gladkarbo!! 🙂 men det eggeskallet klarer jeg meg uten…husker du ikke hvor eggene kommer fra..? 😉 ja til karbo og carbonara! beste pastaretten som fins.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.