Gladlaks

Fisk er sunt, godt og raskt å lage. Med andre ord en perfekt familiemiddag i en travel hverdag. At sausen til denne retten inneholder mye smør og fløte får vi heller godta. Tross alt sier det gamle ordtaket «fett skal fett fordrive». Og fettet i sausen har vi glemt når vi kjenner hvor godt det passer med fisken og tilbehøret.

Stekt laks med kål og sandefjordsmør

400 gram laksefilet

1,5 dl fløte
150 gram smør
Pepper

1/4 savoykål
150 gram sopp

Kok opp fløten og la den koke i 1-2 minutter til den begynner å tykne. Ta gryten av varmen. Kutt kaldt smør i terninger. Pisk smøret inn i fløten. Det er viktig å piske hele tiden, så ikke sausen sprekker. Smak til med pepper og eventuelt finhakket persille. Sausen kan ikke koke etter at smøret er pisket inn.

Ha salt og pepper på fisken, stek den på sterk varme i olje og litt salt i ca 2 minutter. Snu fisken og skru ned varmen. La den steke på svak varme i ca fire minutter, litt avhengig av fiskens tykkelse. Laks kan gjerne serveres mens den er litt rå inni. Heller litt lite stekt enn litt mye stekt.

Stek sopp gylden i en varm stekepanne og smak til med salt og pepper. Snitt savoykål og ha den sammen med soppen rett før fisken er klar til servering. Smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter.

 

1 tanke om “Gladlaks

  1. Tilbaketråkk: Oppskrifter for våren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.