Hurra for far!!

Idag feires alle pappaer, og det har vi gjort her i huset også. Vi har hatt besøk av en far, en mor og en søt liten gutt. Mannen har valgt menyen og vi har hatt ekte søndagsmiddag og kake til kaffen. En ordentlig kosesøndag med masse liv og røre i stua! Søndager som dette gjor meg glad! God mat, god stemning og gode venner!

Jeg lagde en langsom lammestek som fikk kose seg hele formiddagen i ovnen. Sammen med canelonibønner, tomater, hvitløk og timian ble det en mør og smaksrik stek som passet både små og store ganer.

 

Lammestek med canelonibønner (til fire store og to små)

En lammestek uten ben på ca 1,2 kg
300 gram canelonibønner
2 kepaløk
1/2 purreløk
6 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
4 ferske tomater
1 bunt timian
salt og pepper
Ca 1 liter vann

Tørre bøner må bløtlegges i kaldt  vann over natten, eller skoldes i varmt vann før de tilbredes.

Salt og peppre steken og brun den i varm panne med smør og olje.

Kutt løk, tomat, purre og urter og ha det i bunnen av ovnens langpanne. Skrell hvitløkfeddene og del dem i to, ha dem oppi langpannen sammen med grønnsakene. Tilsett bønnene og boksen med hermetiske tomater. Fyll på vann til det dekke bønnene.

Langpannen settes på nederste rille i ovnen, og steken legges på rist midt i ovnen. Har du steketermometer settes dette i steken, og ovnen settes på 140 grader. Etter ca 2 timer vil temperaturen i steken ha steget til 62 grader. Da tar du steken ut og legger den på et fat med aliminiumsfolie over. Øk tempraturen i ovnen og stek videre til endel av væsken er kokt bort og bønnene er møre.

Smak til med salt og pepper og evt litt cayenne for å få en litt sterkere smak. Skjær steken i skiver og dander den over bønnene. Server gjerne med stekt sopp og kål og poteter.

 

3 tanker om “Hurra for far!!

  1. Denne fant jeg via Matbloggsentralens lammeutfordring, og etter å ha gått gjennom alle bidragene, tror jeg jammen meg at det var denne som fristet mest. Jeg elsker alt i ett mat, og å ha steken oppe og så servere den oppskåret på toppen, det gikk rett hjem hos meg. En form a la dette havner i ovnen i morgen før vi drar til svigers, så er maten ferdig når vi kommer hjem igjen. Genialt.

    God påske!

  2. Denne likte jeg! Laget den i går og tilsatte østerssopp og litt kraft (lam og kje) og eplecider. Superenkelt og veldig godt. Og enda bedre i dag etter å ha stått i kjøleskapet i natt og blitt varmet opp igjen. Kommer definitivt til å gjentas 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.