Hverdagsfisk

I kategorien mat som går fort i hverdagen, passer denne fiskeretten fint inn. Kjøper du ferdig filiterte fiskestykker (feks. findus blokkfisk), sparer du masse tid og har en god, lettvint og sunn middag ferdig på 20 minutter.

Fisk i en fei

1liten løk
2 gulrøtter
1/4 sellerirot
1 hvitløksfedd
1 boks hakkete tomater (gjerne en variant med urter)
1/2 hermetikkboks med vann
400 gram torsk eller annen fisk etter smak
Salt
Pepper
Chillipepper

Kutt løk, gulrot og sellerirot i terninger. Sviss grønnsakene i en varm panne med litt olje. De skal bare bli blanke. Hakk hvitløksfeddet og ha det i. Tilsett en boks hakkede tomater og skyll den med litt kaldt vann, som du også heller i gryta.

Kok opp og smak til med krydder.

Legg fiskebitene pent oppå sausen, kvern litt salt og pepper over og sett på lokket. La det småkoke i 6-8 minutter, avhengig av fiskens tykkelse.

Server med kokte poteter og gjerne en dæsj av en god olivenolje.

3 tanker om “Hverdagsfisk

  1. JA!! ønsker flere enkle fiskeretter! 🙂 jeg har lagt merke til å det er kommet mer ferdig filitert fersk fisk i butikker uten ferskvareavdeling nå, så fiskemiddager kan bli enda enklere. selv har jeg en mann som insisterer på at fisken må være selvfisket, så det spørs vel hvor enkelt det blir..;)
    har Rockekokken erfaring med å lage egen surdeig til brødbakst forresten? hvis ikke har du herved en utfordring! :)(mitt neste prosjekt på bakefronten…;) )

    • Flere fiskeretter skal bli!! Si til mannen din at han kan «fiske» i fiskedisken!! 😉
      Surdeig kan jeg ikke, så kanskje jeg må ta den utfordringen!! Tror jeg trenger litt lesing og testing først, men kommer plutselig tilbake!! 😉

  2. hehe..mannen er åpen for å prøve noe nytt iallefall, så det er jo positivt! 🙂 jeg trenger litt lesing og testing på surdeig selv, men noen prosjekter må vi jo ha!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.