Spikersuppe

Noen ganger er kjøleskapet vårt ganske tomt. Riktignok ikke helt tomt, men i alle fall tomt for flotte råvarer og gode ideer. Det er på sånne dager jeg lager en suppe som denne. En suppe helt uten en plan og uten så veldig mange spennende ingredienser. Idag var det jeg fant i kjøleskapet mitt en pakke med bacon. Det baconet ble min spiker og mitt utgangspunkt for en kraftfull og mettende hverdagssuppe.

 

Baconsuppe med pasta

140 gram bacon
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1/2 kålrabi
1 søtpotet
1,5 liter Vann
Buljongterning
1 ss harissapulver (eller chillipulver)
1,5 dl makaroni eller annen pasta

Kutt bacon i terninger (eller strimler hvis det er skivet bacon du har) og stek det i en gryte.
Kutt løk og hvitløk i terninger og ha dette i gryta når baconet begynner å bli brunt.

Kutt grønnsakene i terninger (jo større terninger, jo lengre koketid) og ha dem i gryten sammen med 1,5 liter vann. For smakens skyld tilsatte jeg en terning med grønnsaksbuljong og litt harissapulver.

La suppen koke til grønnsakene er møre. Rett før servering tilsetter du pastaen og lar suppen fosskoke til pastaen er al dente (har litt tyggemotstand). Smak til med salt og pepper og chilli etter smak.

Med godt brød og smør til blir dette en super middagssuppe på en kald og mørk dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.