Førjulsribbe

Ribbe er undervurdert i elleve av årets tolv måneder, men fungerer supert i følge med annen enn surkål og medisterkaker. Denne retten er enkel å lage, har mye smak og smaker like godt i februar som i desember.

Ribbe med sennep

Ca 200 gram tynnribbe per person
3 poteter per person
Dijonesennep med honning
Salt og pepper
Vann

Kutt poteter i grove båter og legg dem i en ildfast form. Kutt svoret av ribben(!!) og smør et godt lag med sennep over hele ribben. Legg ribben over potetene i den ildfaste formen og hell på vann til det dekker poteten. Ha på godt med salt og pepper, dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i oven på 225 grader.

Stek i en time før folien taes av og tempraturen senkes til 200 grader. Stek videre i ca 30 minutter. Ta formen ut av ovnen og hell kraften i bunnen av formen over i liten gryte. Kok opp og jevn med maizenna. Smak til med salt og pepper og gjerne noen dråper sitron.

Til dette serverte jeg en rotmos av søtpotet, gulrot og kålrabi samt litt limesyltet rødløk.

Limesyltet rødløk

1 rødløk
2 ss sukker
Saften av 1/2 lime
Salt

Kutt løken i så tynne hålvmåner du klarer. Legg dem i en skål og hell over limesaft, sukker og salt. Bland godt og la løken stå og godgjøre seg i ca 30 minutter (jo tykkere løkskiver, jo lengre tid tar det).

Løken vil få en kraftig rosafarge og skal være myk og syrlig når den er klar. Dette er supert tilbehør både til kjøtt og fisk.

2 tanker om “Førjulsribbe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.