Vintersuppe

Når vinteren kommer på ordentlig og snøen daler, vinden uler og det er surt og kald. Da er det suppetid for meg. Da lager jeg gode varme supper, tenner lys og koser meg inne. Lar suppen skape varme i kroppen. En god suppe på en kald dag er noe av det beste som fins!

Skogsoppsuppe

1 liten løk
4-5 aromasopp
1 neve tørket steinsopp
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl fløte
3 dl melk
2 dl vann
Evt litt buljong
Salt og pepper
Olivenolje

Begynn med å legge den tørkete steinsoppen i vann. Har du god tid kan den ligge i kaldt vann i noen timer, har du dårlig tid legger du den i litt kokende vann, da er den klar på noen minutter.

Finhakk løken og kutt soppen i grove biter. Stek den ferske soppen og løken i smør i en varm gryte. Når soppen er brun heller du vannet av steinsoppen og har den oppi med resten av soppen. Hell over hvetemelet og rør godt. Smøret og melet er suppens jevning, så det er fint om det kan bruse litt for å få vekk melsmaken. Hell på fløte, melk og vann og kok opp. Ønsker du en kraftigere suppe kan du tilsette litt oksebuljong eller flytende oksefond.

Når suppen har kokt i noen minutter kjøres den glatt med stavmikse. Smak til med salt og pepper. Server med en dæsj olivenolje oppi suppa og gjerne litt stekt bacon og vårløk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.