Etter flere dager med tett snøvær har solen kommet fram og det er drømmeforhold i akebakken. Mens Lille Tulle sover koser jeg meg med bollebakst, og så snart hun våkner legger vi i vei mot akebakken.
En herlig søndag!
Skillingsboller (gir ca 20 mellomstore boller)
1 kg hvetemel
100 gram smør
5 dl melk
1 pk tørrgjær
100 gram sukker
Smør
Kanel
Sukker
Smelt smør i en liten gryte. Når det er helt smeltet heller du over melken. Varm opp melkeblandingen til 50-60 grader og hell den i en bakebolle hvor du har blandet alle de tørre ingrediensene. Kjør deigen i noen minutter til den er smidig og fin. Det er viktig at den ikke er for fast, for da får du tørre boller. Deigen kan godt henge litt igjen i bakebollen.
La deigen heve i ca 3o minutter. Hell den deretter ut på kjøkkenbenken og del den i to like store emner. Kjevle en stor firkant som du smører med smør, sukker og kanel. Rull deigen sammen til en fin pølse og kutt bolleemner på ca 3 cm. Sett emnene på smurt bakepapir og la dem etterheve i ca 20 minutter.
Stek bollene på 180 grader i ca 15 minutter.
skillingsboller er de beste bollene i hele verden!
Det er nok bergenseren i deg som snakker!
den og bollehjertet! 🙂 hvem er vel ikke svak for nystekte skillingsboller? eneste som går bedre enn varmt hvetebrød…;)