Fem om dagen

Er du som meg, flinkere til å kjøpe frukt enn til faktisk å spise den? Da har nok du også innimellom brune bananer liggenede i fruktfatet ditt. Som regel pleier jeg å fryse dem og bruke dem til smoothie, men en kolega tipset meg om å lage banankake av dem. Hun hadde ingen oppskrift, men det jeg gjorde var å bruke en vanlig eplekakeoppskrift som utgangspunkt. Enkelt og grei å lage, og super å oppbevare på grunn av alle banenen som gjør at kaken holder seg saftig lenge.

Banankake (gir en rund form på 24 cm)

250 gram hvetemel
25o gram sukker
250 gram smør
4 egg
2 ts bakepulver
5 overmodne bananer
5 ss brunt sukker

Kjør smør og sukker hvitt og tilsett mel, bakepulver og egg. Rør til en glatt masse.

Smør en rund form på ca 24 cm og hell kakesmeten oppi. Kutt banenen i 3-4 biter og stikk dem ned i kakesmeten. De skal stå rett opp og ned og bli nesten dekket av smeten. Strø brunt sukker over og stek kaken på 180 grader i ca 35-40 minutter.

Serveres gjerne lun med vaniljeis eller pisket krem til.

Oppevarer du kaken i plast holde den seg saftig og fin 4-5 dager i kjøleskapet.

 

3 tanker om “Fem om dagen

  1. Et litt sunnere alternativ er å mose banan med egg og hvetemel,og steke bananlapper!:) oppskriften er enkel: et egg og en spiseskje hvetemel per banan.rask kveldskos,og godt med en rømmeklatt på!(kanskje rørte bær også…) 🙂 men denne kaken så farlig god ut da…mmm..

  2. Tilbaketråkk: Barnslig god eplekake | Rockekokks blogg

  3. Tilbaketråkk: Spis opp restene dine! | Rockekokks blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.