Kjapp bakst

Ingenting er som lukten av fersk bakst i huset. Små og store gleder seg, og lykken er stor for den som blir budt på rykende fersk bakst. Og når bakingen er unnagjort på 10 minutter finnes det ingen unskyldning for ikke å finne fram mel og melk. Disse sconsene er kjempegode når de er ferske, og ikke så gode dagen etter. Men når det er så lett å bake dem, kan man bake små porsjoner oftere. Bruker du 10 minutter på å lage deigen og rulle dem ut kan du ta deg en dusj mens lukten av ferskt bakverk sprer seg i huset. Hele familien vil elske den nye utgaven av fersk bakst til helgefrokosten.

Grove scones

1,5 dl havremel
1 dl siktet rugmel
2,5 dl sammalt spelt
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts sukker
3 ss rapsolje
3 dl H-melk

Bland det tørre i en bakebolle, tilsett olje og melk og elt til en fin deig. Lag fire like store emner og rull dem til boller som du trykker nesten helt flate. Snitt en kryss i hvert emne når du har lagt dem på stekebrettet.

Stek sconsene ved 200 grader i ca 18 minutter. Server dem mens de enda er litt varme, gjerne med brunost og syltetøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.