Fisk i en fei

Når magen rumler, alt har tatt lengre tid enn planlagt og behovet for middag på kort tid er stort, er denne retten super. Ferdig stekt fisk med saus tar 10 minutter, og på den tiden rekker du å kutte noen grønnsaker til salat eller steking.

En mild og snill fiskerett som passer fint til skeptikere. De mer garvede kan eksperimentere mer med sausen og tilbehøret og heve retten ett ekstra hakk.

Laks med honningsennep

Ca 160 gram laksefilet per person
2 ss smør
Salt og pepper
2 ss seterrømme eller creme fraiche
1 dl h-melk
2 ss honningsennep

Ha salt og pepper på laksefiletene og stek dem i en forvarmet stekepanne med litt smør. Stek fisken først med skinnsiden opp, snu den når den er fin og gylden. Da har du den fine serveringssiden opp, og slipper å snu mer på den før du serverer.

Når fisken er snudd med serveringssiden opp, stryker du et tynt lag med med honningsennep over hver av fiskebitene. Ha rømme og melk i panne og gi det et oppkok. Sennepen vil gli litt ned fra fisken og gir en fin smak til sausen din. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sitron. La fisken surre i sausen i ett par minutter til den er ferdig. Laks kan gjerne serveres med en liten rå rand helt innerst.

Til denne retten serverte jeg stekt løk, sopp og broccoli og kokte poteter.

2 tanker om “Fisk i en fei

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.