Blå vafler

Denne ukens utfordring hos matbloggsentralen er vafler og jeg har latt meg inspirere. Jeg er veldig glad i «vanlige» vafler og serverer gjerne det når jeg får besøk, men noen ganger er det morsomt å servere noe kjent og kjæret med en litt annen vri.

Ideen til disse vaflene kom fordi jeg ønsket å få i Lille Tulla litt blåbær for å regulere magen hennes, og siden vafler er noe av det beste hun vet tenkte jeg at det måtte bli en perfekt løsning. Jeg valgte å tilsette litt lime i røren for å få en litt friskere vafel. Og hvis jeg skal være ærlig, det ble kjempegodt!

Test ut disse vaflene  og gå inn på matbloggsentralen og stem på meg i denne ukens utfordring.

Blåbær- og limevafler (til 6-8 personer)

4 egg
4 ss sukker
1 boks cotrage cheese
6 dl hvetemel
5 dl melk
2 ss nøytral olje
300 gram blåbær
Revet skall fra en lime

 

Pisk egg og sukker lett sammen i en bolle. Kjør cottage cheeseen glatt ved å bruke kniven til stavmikseren. Tilsett mel, melk og ost vekselvis til du får en klumpfri, litt tykk røre. Tilsett blåbærene og rør forsiktig. Vaflene blir penest hvis bærene ikke er helt most. Smak tilslutt til røren med revet limeskall.

La røren svelle i minst en time og stek deretter vaflene på vanlig måte. Server dem gjerne med rømme, rørte blåbær og litt revet limeskall.

1 tanke om “Blå vafler

  1. Tilbaketråkk: Highlights fra ukens utfordring – vafler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.