Barnslig god eplekake

Den lille bakermesteren går virkelig inn for oppgaven!

I helgen var Lille Tulla pjusk og veeeldig mammadaltete. At mammaen hadde store planer om å organisere, vaske og rydde på det nye kjøkkenet brydde ikke hun seg noe om. Hun ville nemlig henge på armen eller sitte på kjøkkenbenken og være med på alt. Så da ble planene lagt til side, Mannen sendt ut i hagen for å finne noen fine nedfallsepler og vi satt igang med eplekakebaking.

Oppskriften er min mors, og jeg har laget denne kaken så lenge jeg kan huske. Først samme med med min mor, etterhvert alene og nå sammen med min datter. Det er en kake etter likedelsprinsippet, med like deler smør, sukker og mel. Med andre ord lett å huske, lett å lage og lett å lykkes med. En perfekt kakestart for min lille bakemesterassistent.

Denne kaken lar seg også lett variere på mange forskjellige måter. Jeg har brukt den samme oppskriften som utgangspukt for banankake tidligere, oppskriften på den finner du her. Du kan også bytte ut eplene med bær, pass bare på at det du fyller kaken med  ikke er for bløtt. Da risikerer du at kaken vil bli veldig rå og vanskelig å servere.

Enkel eplekake

250 gram sukker
250 gram smør
250 gram hvetemel
4 egg
2 ts bakepulver

4 epler
sukker
kanel

Kjør smør og sukker hvitt. Dette er lettest hvis smøret er romtemperert på forhånd. Tilsett hvetemel, egg og bakepulver og bland det hele til en jeven og fin masse.

Hell deigen over i en godt smurt, rund form (24-26 cm).

Kutt epler i båter, jeg foretrekker å beholdet skallet på, men dette er en smakssak. Dander eplene over deigen og strø over godt med sukker og kanel.

Stek kaken på 180 grader i 35-45 minutter. Det kan være lurt å legge bakepapir over kanen mot slutten av steketiden så den ikke blir for brun på toppen.

Server gjerne kaken lun med is eller krem.

 

2 tanker om “Barnslig god eplekake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.