Farlig god fristelse

Noen ganger bare vet man at en idè er god fordi det høres farlig søtt og klissete ut.Denne kaken er reaultatet av akkurat en sånn idè. En pose med åpne marsmallows som lå å ventet på å bli brukt, og jeg som bare MÅTTE ha cashewnøtter da jeg var på butikken. Kombinasjonen av søtt og salt er jo uslåelig, og hvis man topper det med sjokolade bare MÅ det blir bra!

Her kommer min nyeste brownievariant. Ikke anbefalt av helseeksperter er kostholdsforståsegpåere, men lager du denne i helgen er jeg helt sikker på at du gjør deg selv og minst et par andre glade.

Brownie med cashewnøtter og marsmallows

400 gram sukker
1 dl vann
180 gram smør
200 gram sjokolade (jeg foretrekker 60% kakao eller mørkere til baking)
250 gram hvetemel
1 ts bakepulver
6 egg
225 gram salte og ristede cashewnøtter
2 1/2 dl marsmallows

Kok opp sukkeret sammen med vannet. Når dette fosskoker tas det av varmen og smør og hakket sjokolade tilsettes. La dette stå til det smelter. Det er ikke nødvendig å røre før alt er helt smeltet.

Hell sjokoladeblandingen over i en bakebolle, tilsett mel og egg og bland godt.

Hakk marsmallowsene i små biter. Jeg brukte minimarsmallows, men det går fint med de vanlige store. Når røren er blandet godt tilsettes de hele nøttene og marsmallowsene og blandes inn.

Hell røren over i en bakepapirkledd langpanne og stek på 160 grader i ca 20 minutter. Kaken skal være rå inni. Serveres gjerne med is.

4 tanker om “Farlig god fristelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.