Hjemmelagde karbonader

Noe jeg synes er supergodt er hjemmelagede karbonader. Saftige og fulle av smak, og gjerne med litt ekstra grønnsaker i. Med en god saus, potetpurè og grønnsaker blir det nesten søndagsstemning over en enkel hverdagsmiddag. Prøv denne idag hvis du har lyst på noe godt til middag.

Karbonader med purre
(til 4 personer) 

500 gram kjøttdeig
1 stor løk
salt og pepper
4 ss brødrasp (av tørket, kvernet brød)
1/2 dl fløte
2 egg
1/2 purreløk
muskat

Finhakk løken og ha den og kjøttdeigen i en bolle (du kan godt bruke kjøkkenmaskin). Tilsett salt og pepper og kna dette godt inn i deigen. Tilsett brødrasp, fløte, egg og hakket purreløk og bland godt. Bruker du kjøkkenmaskin er det viktig at deigen ikke blir kjørt for lenge, da dette kan føre til at den sprekker (fettet skiller seg ut), og du vil da få tørre karbonader. Smak til deigen. Stek en prøvekake for å se om det er nok smak hvis du ikke liker å smake på rå deig.

Form runde kaker med våt hånd. Trykk dem litt flate og stek dem i smør i en god og varm panne. Brun dem godt på begge sider og legg dem over i en ildfast form og stek dem ferdig i ovnen. Litt avhengig av størrelsen på karbonadene vil de trenge ca 15 minutter på 180 grader.

 

Soppsaus

6-8 store champingnons og/eller aromasopp
1/2 løk
nøytral matolje til steking
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl h-melk
salt og pepper
litt kjøttkraft/buljong hvis ønskelig

Kutt sopp og løk og stek dem i olje i en varm gryte. Det er viktig at gryten er varm før du har i soppen, ellers vil den slippe masse væske og bare koke. Når soppen er bruk tilsetter du smørret og smelter dette. Ha over hvetemelet og rør godt. Hell over melken under stadig omrøring og la sausen koke opp og trekke i noen minutter på svak varme. Tilsette mer melk hvis du synes sausen blir tykk. Server som den er, eller kjør den glatt med en stavmikser.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.