Høstens lam

Høst er lammetid, og gjennom en venn har jeg fått tak i et helt lam. Jeg fikk valget mellom å få det ferdig oppdelt, eller å partere det selv, og jeg valgte det siste. Halve moroa for meg er jo å se om jeg husker gamle kunstner, og å kutte det ned på den måten jeg vil ha det. For ikke å snakke om den moroa som kommer etterpå. I form av å utnytte hver minste lille kjøttbit, hvert bein og hver sene.

Jeg kan garantere at det blir mye lam framover. Jeg har to slagsider i kjøleskapet som etterhvert skal bli lammerull, deigen til lammepølser står  og hviler, lammekraften koker og på fredag blir det får-i-kål. Jeg koser meg med langsomme prosjekter på kjøkkenet og synes det er fantastisk at det går an å få tak i hele lam til en billig penge.

Hele hærligheten på kjøkkenbenken

Først skjærer jeg av bogen.

Dypt konsentrert.

Et stort og fint lammelår.

Forparten skal deles fra bakparten mellom 6 og 7 ribben.

Jeg har ikke kjøttsag, men hva gjør vel det når Mannen har elektrisk sag.

Morsomt med felles kjøkkenprosjekt der begge får prøve nye ting.

Lammesadel og masse fint får-i-kål-kjøtt.

Noe av det fine kjøttet som venter på oss i frysen.

"Jukselappen" min. Boken "Profesjonell maglagning" som var pensum da jeg gikk på kokkeskolen.

 

4 tanker om “Høstens lam

  1. dette så kjekt ut!! 🙂 Jeg har hatt noen hjorte-prosjekt de senere år, og det er bare helt fantastisk å ha gode råvarer tilgjengelig i fryseren utover høsten! 🙂 nå trenger jeg en større fryser…eller en flybillett til en venninne som har prosjekter som jeg kan smake på! 🙂

    • Det var gøy! Både for meg og Mannen!! Også er det gøy å lage litt andre ting enn man gjør til vanlig!
      Fryser kan jeg ikke hjelpe deg med, men du er velkommen til å komme å teste ut noe i min!

  2. Tilbaketråkk: Lykken er å ha en langsom stek i ovnen… | Rockekokks blogg

  3. Tilbaketråkk: Påskens lam | Rockekokks blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.