Høst er lammetid, og gjennom en venn har jeg fått tak i et helt lam. Jeg fikk valget mellom å få det ferdig oppdelt, eller å partere det selv, og jeg valgte det siste. Halve moroa for meg er jo å se om jeg husker gamle kunstner, og å kutte det ned på den måten jeg vil ha det. For ikke å snakke om den moroa som kommer etterpå. I form av å utnytte hver minste lille kjøttbit, hvert bein og hver sene.
Jeg kan garantere at det blir mye lam framover. Jeg har to slagsider i kjøleskapet som etterhvert skal bli lammerull, deigen til lammepølser står og hviler, lammekraften koker og på fredag blir det får-i-kål. Jeg koser meg med langsomme prosjekter på kjøkkenet og synes det er fantastisk at det går an å få tak i hele lam til en billig penge.
dette så kjekt ut!! 🙂 Jeg har hatt noen hjorte-prosjekt de senere år, og det er bare helt fantastisk å ha gode råvarer tilgjengelig i fryseren utover høsten! 🙂 nå trenger jeg en større fryser…eller en flybillett til en venninne som har prosjekter som jeg kan smake på! 🙂
Det var gøy! Både for meg og Mannen!! Også er det gøy å lage litt andre ting enn man gjør til vanlig!
Fryser kan jeg ikke hjelpe deg med, men du er velkommen til å komme å teste ut noe i min!
Tilbaketråkk: Lykken er å ha en langsom stek i ovnen… | Rockekokks blogg
Tilbaketråkk: Påskens lam | Rockekokks blogg