Høstsuppe

Hva med å bytte ut den tradisjonelle lørdagsgrøten med en deilig gulrotsuppe. Nå er norsk gulrøtter på sitt beste, og denne suppen er både enkel, velsmakende og mettende. Intensiteten på ingefærsmaken velger du selv, så dette er en suppe som passer både for små og store ganer. Lille Tulla her i huset spiste to skåler med suppe før hun oppdaget at det også var pannekaker på menyen. SÅ god synes hun suppen var!

Suppen kan også lages med litt søtpotet eller kålrabi, men jeg synes norsk gulrøtter er så gode på denne årstiden at de fortjener å ha suppen sin for seg selv. Ønsker du en litt sunnere variant kan du erstatte følten med melk, eller rett og slett bare bruke kraft.

Gulrotsuppe med ingefær og bacon

6-8 store gulrøtter
1/2 løk
ingefær etter smak (jeg brukte en bit på størrelse med en terning)
nøytral olje
7 dl kyllingkraft (eller vann og buljong)
2 dl fløte
200 gram bacon
salt og pepper

Skrell og kutt gulrøtter i grove biter. Jo mindre biter du kutter, jo kortere tid vil suppen trenge å koke. Grovhakk løken og sviss denne og gulrøttene i litt olje i en kjele. Skrell og finhakk den ferske ingefæren og ha den over. Det er bedre å begynne med litt for lite og heller tilsette mer etter hvert hvis du ønsker en tydligere smak av ingefær.

Sviss grønnsakene til de er blanke og tilsette så kraft og fløte. Kok opp og la suppen trekke til gulrøttene er møre. For meg tok dette ca 10 minutter, men det vil avhenge av hvor store biter du har kuttet.

Mens suppen trekker kutter du baconet i terninger og steker det sprøtt i en stekepanne.

Når gulrøttene er møre kjører du suppen glatt med stavmikseren. Tilsett stekefettet fra baconet og smak til suppen med salt og pepper.

Server suppen rykende varm med godt brød eller pannekaker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.