Middag på en mandag

Etter en helg med enda mer bursdagsfeiring og mye kos passer det perfekt med en sunn og enkel start på uka. Dette er restemiddagen som ikke føles som en restemiddag. Husmmannskosten som aldri kommer til å gå av moten. Retten som er like sikker for Lille Tulla på 2 år, for ungdommer og de gamle. Lapskausen må sies å være gryteretten over alle gryteretter. Så god, så enkel og så billig.

Denne utgaven er laget med helgens restpølser og det jeg hadde i kjøleskapet av grønnsaker. Igjen er det bare fantasien som setter grenser, og på denne tiden av året bugner det av deilige, ferske grønnsaker i butikkene. Kjøp grønnsaker i alle regnbuens farger og lag din egen variant av denne retten.

Lapskaus

8 poteter (mine var kokt, men rå er også fint)
1 løk
1/2 purreløk
2 pastinakker
4 gulrøtter
1/4 sellerirot
400 gram pølse
5 dl vann/kraft
salt og pepper

Skrell og kutt alle ingrediensene i terningstørrelse.

Surr pølse og løk til det er blankt i litt olje. Tilsett de øvrige ingrediensene og hell over vann eller kraft. Bruk gjerne en buljongterning hvis det er det du har.

La alt koke under lokk i ca 20 minutter. Da skal alle grønnsakene være helt møre og i ferd med å falle fra hverandre. Smak til med salt og pepper. Synes du lapskausen er for tykk kan du koke litt til uten lokk. Denne retten kan også fint stå å putre for seg selv mens du gjør andre ting. Bare sørg for at det er nok væske, så den ikke tørrkoker.

Server med flatbrød og godt smør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.