Fisk til en hverdag

Livet har tross alt flest hverdage. Og dermed også flest hverdagsmiddager. Denne hverdagsmiddagen er verken trist eller grå, men den er god og lettvint å lage. Gjør som meg, bruk 10 minutter på forbredelser, sett formen i oven, og gå og hent i barnehagen. Og vips, når dere kommer hjem igjen, er middagen ferdig. Og hva er vel bedre enn å bli møtt av et hus som lukter deilig av middag, og bare å kunne sette seg rett til middagsbordet?

Jeg har laget retten med torsk, men har du annen hvit fisk (feks sei) kan du godt bytte ut torsken med denne. Og som alltid, prøv deg gjerne fram med andre variasjoner av denne retten. Tenk bare på at det du har oppi må ha tilnærmet lik koketid som fisken.

Torsk i form med purreløk og sitron
(til to store og en liten)

400 gram renskåret torskefilet (uten skinn)
1 dl fløte
2 ss creme fraiche
1/2 purreløk
1/2 sitron
Salt og pepper

Kutt fisken i porsjonsbiter og dander den i en ildfast form.

Hell over fløten. Kutt purren på langs, skyll den godt og hakk den i grove biter. Dander den over fisken og legg på noen klatter med creme fraiche. Salt og peppre.

Press over sitronsaften fra den halve sitronen, kutt den så i biter og legg disse på toppen.

Sett formen i oven på 180 grader. Fra kald ovn vil den treng ca 20 minutter, fra varm ovn ca 10-12 minutter.

Server med kokte poteter eller ris og smørdampede grønnsaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.