Grønt er skjønt

Høsten har virkelig satt inn for fullt, og ute er alt det grønne i ferd med å skifte farge til gult, orange og rødt. Fine farger til den fine høsten.

Selv om det er fint ute med skiftende farger er det noe ekstra fristende med en knall grønn middag. Farger som lyser mot deg og nærmest skriker hvor sunne de er. Og når det i tillegg er kjempegodt og enkelt er dette en rett som virkelig burde gå inn i rekken av hverdagsklassikere.

Torsk med spinatsaus
(til 4 personer)

700-800 gram renskåret torskefilet
1 pose spinat
2 charlottløk
1/4 kinesisk hvitløk
olje til steking
smør til steking
1,5 dl fløte
1,5 dl h-melk
salt og pepper
litt sitronsaft

1 pk minimais
1 pk sukkererter
eller andre grønnsaker etter smak

Finhakk charlottløken og hvitløken og la den bli blank i en liten kjele. Tilsett spinaten (sørg for at den er ren før du har den i kjelen) og stek den på svak varme til den faller sammen. Spinaten vil miste veldig mye volum når den blir varm.

Hell over melken og fløten og kok opp. Finn fram stavmikseren og kniven til den og kjør spinatsausen glatt. Smak til med salt og pepper og gjerne litt sitronsaft.

Salt og peppre fisken og stek den i en god, varm panne med litt smør og olje. En vanlig torskefilet vil trenge ca 3-4 minutter på hver side. Bruk gjerne lokk på stekepannen din hvis du har det. Det vil redusere steketiden noe.

Kutt minimais og sukkererter i passe biter og stek det i en annen stekepanne. Begynn med minimaisen da denne vil trenge litt lenger tid i pannen. Det er godt når sukkerertene her helt sprø synes jeg. Hvil du være litt dristig kan du godt finhakke litt hvitløk og chilli og ha over mens du steker det. Smak til med salt og pepper.

Server retten som den er, eller med kokte poteter eller ris ved siden av.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.