Gult gull

Vi spiser som regle suppe en gang i uken her i huset. Som regel i følge med pannekaker og som regel til stor glede for Lille Tulla. Jeg har funnet ut at purèsupper er mest populære. De er lette og spise og inneholder ikke så mye rart. Garnityret har vi heller i skåler ved siden av, så kan den som tør tilsette det den vil.

På grillen i sommer har mais vært en stor hit. Det er utrolig hvor mye mais en liten jente kan spise! Da jeg så fersk mais sist jeg var hos grønnsakshandleren tenkte jeg derfor med en gang på en ny kremet suppe til Lille Tulla. Suppen kan selvfølgelig også lages med hermetiserte maiskolber, eller maiskorn fra boks, men blir ekstra god hvis den er laget på fersk mais.

Her har jeg laget en «forsiktig» versjon, også har vi voksne tilsatt chilliolje etterpå. Har du lyst på en suppe med mer futt i, kan du godt ha i litt fersk chilli når du lager den, eller krydre med tørket chilli underveis.

Maissuppe
(til 4 personer)

5 ferske maiskolber
1 stor banancharlottløk
Smør og olje til steking
5 dl melk
3 dl kyllingkraft
salt og pepper
chilliolje eller chillipulver

Rens maiskolbene og legg dem i en ildfast form. Gni hver kolbe inn med litt nøytral olje. Dekk til formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.

Når du tar maisen ut av ovnen skal kornene ha blitt møre. Skjer da kornen av kolbene. Kornene fra den ene kolben sparer du til garnityr, mens kornene fra de øvrige kolbene heller du i en gryte med litt olje og smør. Tilsett hakket løkk og sviss dette sammen med maisen. Det skal ikke bli brunt. Ønsker du mer smak i suppen din kan du tilsette litt fersk chilli. Tilsett melken og kraften og kok opp. Bruk stavmikseren og kjør det hele til en glatt suppe. Smak til med salt, pepper og eventuelt chilliolje eller chillikrydder.

Server suppen med resten av maisen som garnityr. Det er også godt med stekt bacon, purre, gulrot eller lignende som garnityr i suppa. Har du laget en sterk utgave kan det være godt med en rømmeklatt.

 

2 tanker om “Gult gull

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.