Kylling med ost og kjeks

Synes du, som jeg, at kyllingbryst er kjedelige greier kan jeg anbefalle denne enkel og greie hverdagsmiddagen. Med litt fyll og en enkel panering blir kyllingen både saftiger og litt mer spennende på smak. Servert med en enkel smørsaus er dette en grei hverdagsrett som lett lar seg variere i utallige former hvis du ønsker det. Bytt for eksempel chevren ut med en fast ost, bacon, en god skinke eller bakt paprika. Eller litt av alt sammen hvis du virkelig vil skeie ut!

Denne paneringen har jeg laget av diverse kjeksrester fra kjøkkenskapet, men du kan også bruke tørt, malt brød eller griljermel som du får kjøpt i de flerst dagligvarebutikker. Første gang man panerer kan det virke litt grisete, men øvelse (og litt system på benken) gjør mester. Sørg bare for å vaske hendene mellom hver rund, da slipper du kjempehender og masse gris. Og hvis du vil kan du selvfølgelig hoppe over hele paneringen og bare lage fylt kylling med chevre.

Panert kylling med chevre

1 kyllingbryst per person
1 skive chevre eller annen ost til fyll
1 egg
2 ss hvetemel
4-5 tørre, usøte kjeks eller  1 dl griljermel
salt og pepper

Snitt en langsgående lomme i kyllingbrystet og putt inn en skive med chevre.

Gjør klar tre flate tallerkner til panering. I den første skålen heller du opp melet og heller over litt salt og pepper som du blander ut. I den andre skålen heller du et vispet egg, og i den tredje skålen heller du oppmalt kjeks eller griljermel.

Paner så kyllingene, først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i kjeksen. Det er viktig at du klapper filetene godt ned i paneringen så det fester seg godt til fileten. Den skal bli helt hvit av melet, deretter helt dekket av egget og til slutt helt dekket av kjeks eller griljermel.

Stek deretter kylligen på middels varme i litt smør og olje. Den er ferdig når kyllingen er gjennomstekt og osten begynner å smelte, ca 4-5 minutter på hver side.

Server gjerne med sandefjordsmør, risotto og dampede erter.

Sandefjordsmør

1,5 dl fløte
150 gram smør
pepper

Kok opp fløten og la den koke i 1-2 minutter til den begynner å tykne. Ta gryten av varmen. Kutt kaldt smør i terninger. Pisk smøret inn i fløten. Det er viktig å piske hele tiden, så ikke sausen sprekker. Smak til med pepper og eventuelt finhakket persille. Sausen kan ikke koke etter at smøret er pisket inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.