Luksus på boks

Jeg er ingen stor fan av ferdigmat på boks. Men det finnes unntak. Og et av unntakene er hermetiserte, confiserte andelår. Dette er ingen hverdagsmiddag for oss, men jammen er det godt å kose seg litt innimellom. Det er egentlig ikke noe problem å confisere andelår på egenhånd, men det er jo morsomt å prøve ferdigvarianten direkte fra Frankrike også. Jeg har fått tak i denne fantastiske boksen via den relativt nyåpnede nettbuktikken Gourmeten.no.

Og hva er egentlig confi tenker du kanskje nå? Confi vil si at noe er trukket/kokt i sitt eget fett. Når det kommer til disse andelårene vil det si at de er saltet i ca 12 timer(det ville i alle fall jeg ha gjort) for deretter å bli tørket av og plassert i flytende andefett. Her skal de godgjøre seg på svak varme til de er helt møre og nesten faller av beina. Siden andefett ikke er så lett å få tak i er det jo enda en fordel med den ferdige varianten. Det er masse ekstra andefett i boksen, og det kan man spare til flere deilige middager. Enten kan man prøve seg på andeconfi på egen hånd, eller man kan bruke det i steden for smør og olje i matlagning. Poteter og grønnsaker stekt i andefett er supergodt.

Confiserte andelår med balsamicoglasserte rødløk
(til to store og en liten)

1 boks andeconfi
4 små rødløk
2 ss smør
2 ss sukker
1 ss balsamicoeddik
2 ss bringebæreddik

Boksen med andeconfi må stå i varmt vann i noen minutter for at du skal få ut andelårene uten å rive dem i stykker.

Skrell rødløk og kutt dem i grove båter.

Smelt smør i en vid gryte og hell over sukker. La dette smelte helt før du tilsetter balsamico og bringebæreddik. Vær forsiktig, dette kan sprute litt! Kok glaseringen i ett lite minutt på middels varme.

Tilsett løken og la den ligge uten at du rører i et par minutter. Vend den deretter litt og la den ligge i ro litt til.

Sett temperaturen ned på lav, legg over andelårene (som har minst mulig fett på seg) og sett på lokket. La det hele godgjøre seg i 15-20 minutter. Da er løken helt mør og smaker godt av balsamico og andefett, og andelårene er gode og varme.

Jeg serverte dette med en enkel purè av søtpotet og poteter stekt i andefett. Andefettet som blir til overs kan du oppebvare i en tett boks i kjøleskapet i flere måneder. Det er kjempegodt å bruke til å steke poteter og grønnsaker i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.