Verdens beste dessert

Denne desserten er de aller fleste sjokoladeelskeres favoritt. Ingenting slår en deilig, flytende fondant som avsluttning på et måltid. Jeg foretrekker fondanten min veldig flytende og laget av sjokolade med 70 % kakao eller mer. Hvilken sjokolade du bruker er selvfølgelig valgfritt, men sørg for at den ikke blir for mye stekt. Da mister den hele sin magi.

Denne oppskriften holder til 4 store eller 8 små fondanter. Lag gjerne dobbel porsjon, hell all røren i former og sett dem du ikke bruker i frysen til en annen anledning. Fondantene kan stekes direkte fra frossen tilstand, de vil bare trenge litt lenger tid da.

Sjokoladefondant

100 gram smør
100 gram sukker
125 gram sjokolade (jeg bruker sjokolade med 70% kakao)
60 gram hvetemel
3 egg

Smelt smørret i en liten kasserolle. Når det er helt smeltet tilsettet sjokoladen og sukkeret. Ta kjelen av varmen og la dette smelte. Tilsett deretter eggene, ett og ett. Det som eventuelt var av sukkerklumper vil nå løse seg opp.

Sikt over melet og rør det godt inn.

Hell røren over i silikonformer, muffinsformer eller porsjonsporselensskåler. Hvis du vil servere fondanten uten formen er det viktig at du smører formen godt med smeltet smør eller formfett.

Stek fondantene på 180 grader i ca 8 minutter. Følg godt med, for det er viktig at de fortsatt er flytende i midten når de er ferdige. Personlig synes jeg at fondanten er bedre hvis den er litt for lite stekt, heller enn litt for mye stekt.

Steker du frosne fondanter vil de trenge 2-3 minutter lenger tid i ovene.

Server fondantene som de er eller sammen med litt is og bær eller lignende.

 

2 tanker om “Verdens beste dessert

    • Det er i alle fall verdt et forsøk. Det er jo minimalt med mel i den.
      Ellers har jeg en annen, fantastisk sjokoladekake som er glutenfri. Kanskje jeg skal prøve å få lagt ut den.

Legg igjen en kommentar til rockekokk Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.