Biff med en vri

Noen ganger er det godt med biff i en anen variant enn den «vanlige» stekte. Her kommer et forslag på en både rimligere og lettere biffvariant. Hvor mye kjøtt du ønsker å bruke bestemmer du selvsagt selv, men her er det egentlig nok med ca 100-120 gram per person. Jeg fikk tak i peppermarinert entrecote på tilbud og brukte dette, men du kan godt bruke ferdig strimlet biffkjøtt og bare kryddre det eller marinere det litt.

Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet og varier retten etter hva du har lyst på og hva du har. Når du velger grønnsaker er det viktig at du tenker på hvilke grønnsaker som trenger mye varmebehandling og hvilke som trenger lite. Stek i flere omganger eller varier størrelsen på grønnsakene etter hvor mye/lite varmebehandling de trenger. Jeg stekte for eksempel soppen min lenge alene først, før jeg tilsatte rå brokkoli i små buketter. Helt mot slutten tilsatte jeg paprika og vårløk som jeg ønsket å beholde tyggemotstanden i.

Pasta med biff
(til to store og en liten)

300 gram biffkjøtt
olje til steking
4 store champingnons eller annen sopp
1/2 brokkoli
1 paprika
3 vårløk
2 dl fløte
salt og pepper
pasta

Jeg kjøpte ferdig marinert kjøtt, men har du ikke det kan det være godt å marinere biffstrimlene i ett par spiseskjeer soyasaus.

Start med å kutte kjøttet i strimler. Skjær eventuelt vekk fett og sener. Stek kjøttet i en veldig varm stekepanne med litt olje. Da får du raskt en stekeskorpe på kjøttet som vil virke som en hinne som holder kjøttsaften inne i kjøttet. Dette vil gjøre at kjøttet holder seg saftigere.

Når kjøttet er brunt på alle kanter skrur du varmen nesten helt ned og tilsetter fløten. La dette stå og kose seg mens du steker grønnsakene dine i en annen panne.

Kutt grønnsakene i passe biter og stek dem i litt olje. Jeg begynte med soppen og lot denne steke nesten helt ferdig før jeg tilsatte rå blomkålbuketter. Mot slutten av steketiden hadde jeg i paprikaen og vårløken.

Bland grønnsakene med biffen og bland godt. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt chili.

Kok pasta etter anvisning på pakken og server med en gang.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.