Flere epler

Hos meg er enda ikke eplehøsten over. Det vil si, alle eplene er i hus, men mange av de ligger bare i kjelleren og venter på å bli spist. Opbevarer man epler mørkt og kaldt vil de holde seg fint til langt over jul. Sørg bare for at det er de fine eplene du tar vare på. Har eplene slagskader eller andre ujevnheter på overflaten vil de kunne råten og «smitte» de andre eplene i kassen.

Denne sorbeten jeg har laget her kan du like gjerne lage med en god eplejuice fra butikken. Smak i såfall til sukkermengden da eplejuicen er endel søtere enn epleråsaften du lager selv. Trenger du forklaring på hvordan du lager epleråsaft finner du det her.

Eple- og myntesorbet

8 dl epleråsaft med mynte
1 håndfull hakket mynte
2 dl sukker
4 ss glukose

Kok opp epleråsaft og hell i sukkeret litt og litt. Sørg for at det løser seg helt opp. Tilsett deretter glukosen og rør godt. Sett blandingen i kjøleskapet og la den bli helt kald. Finhakk mynte og hell det i blandingen når den er avkjølt.

Finn fram ismaskinen din (jeg bruker Kitchen Aid sin) og hell blandingen forsiktig i. Bruker du Kitchen Aiden sin isbolle er det viktig at maskinen går når du heller i blandingen (tror dette gjelder for de fleste maskiner). Kjør sorbeten i 15-20 minutter til den har blitt kremet og fin. Hell den deretter over i en passende bolle eller boks og la den stå i frysen i noen timer før du bruker den.

Denne sorbeten er kjempegod alene, men er også god som tilbehør til feks en frisk fruktsalat eller en sjokoladedessert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.