Tex-mex helg

Det er snart helg og da er det nok mange som skal innta norges nasjonalrett, taco. I den forbindelse vil jeg slå et slag for den hjemmelagede tacoen. Prøv denne enkle oppskriften en gang, også er jeg sikker på at Old El Paso aldri helt blir det samme. Vanskelig er det heller ikke, og det finnes et hav av variasjonsmuligheter der ute. Ta en titt på Matbloggsentralens utfordring denne uken og la deg inspirere. Når du først er der inn, stem gjerne på mitt bidrag nr 41.

Quesedilla a la Rockekokken

1 løk
1/3 rød chilli
3 tomater
400 gram kjøttdeig
2 vårløk
kummin
oregano
cayennepepper
chilipulver
salt
pepper
Fersk koriander etter smak
Limesaft

Kutt løk og tomat i grove terninger mens du steker kjøttdeigen i en god og varm stekepanne. Når kjøttdeigen er brun tilsetter du løken og steker videre til denne er blank og fin. Finhakk chillien og tilsett denne. Bruk mye hvis du er glad i sterk mat og mindre hvis du foretrekker en mildre utgave. Tilsett tomater og hakket vårløk og smak til med krydderet. Begynn med ca 1 ts kummin og oregano og 1/2 ts cayennepepper og chillipulver.

Guacamole

1 avokado
1/4 rødløk
chilli etter smaklimesaft
salt
pepper
olivenolje

Bland alt med stavmikser eller med en gaffel. Tilsett gjerne litt rømme for en mildere og snillere smak.

Sort bønnestuing

200 gram sorte bønner som bløtlegges over natten
1/2 rød chilli
2 sjarlottløker
vann
salt
pepper

Hell bløtleggingsvannet av bønnene og hell dem over i en gryte. Tilsett hakket chilli og løk og hell over rikelig med vann. Kok opp og kok til bønnene er møre, det kan ta 2-3 timer. Det er viktig at det etterfylles med vann hvis det fordamper. Når bønnene er myke skal man la vanne fordampe. Rør godt i bønnene så de løser seg opp. Smak til med salt og pepper og eventulet mer chilli. Det kan også være godt å tilsette olivenolje eller smør for å gi en rikere smak til stuingen.
Finn fram en ren og tørr stekepanne. Legg en tortillalefse i bunnen og fordel deretter ost, kjøttfyll og bønnestuing over lefsen. Start og avslutt med ost. Legg en lefse på toppen og stek på svak varme (gjerne under lokk) til osten smelter.
Jeg snudde mine quesedillaer ved hjelp av en tallerken halvveis i stekeprosessen. Du trenger da en tallerken som er mindre en stekepannen. Legg den over lefsen, hold den med hele håndflaten og snu stekepannen i en rask bevegelse. Skli quesedillaen forsiktig tilbake i pannen igjen.
Del quesedillaene i to eller flere biter og server med guacamole, rømme, salat og lime.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.