Det er snart helg og da er det nok mange som skal innta norges nasjonalrett, taco. I den forbindelse vil jeg slå et slag for den hjemmelagede tacoen. Prøv denne enkle oppskriften en gang, også er jeg sikker på at Old El Paso aldri helt blir det samme. Vanskelig er det heller ikke, og det finnes et hav av variasjonsmuligheter der ute. Ta en titt på Matbloggsentralens utfordring denne uken og la deg inspirere. Når du først er der inn, stem gjerne på mitt bidrag nr 41.
Quesedilla a la Rockekokken
1 løk
1/3 rød chilli
3 tomater
400 gram kjøttdeig
2 vårløk
kummin
oregano
cayennepepper
chilipulver
salt
pepper
Fersk koriander etter smak
Limesaft
Kutt løk og tomat i grove terninger mens du steker kjøttdeigen i en god og varm stekepanne. Når kjøttdeigen er brun tilsetter du løken og steker videre til denne er blank og fin. Finhakk chillien og tilsett denne. Bruk mye hvis du er glad i sterk mat og mindre hvis du foretrekker en mildre utgave. Tilsett tomater og hakket vårløk og smak til med krydderet. Begynn med ca 1 ts kummin og oregano og 1/2 ts cayennepepper og chillipulver.
Guacamole
1 avokado
1/4 rødløk
chilli etter smaklimesaft
salt
pepper
olivenolje
Bland alt med stavmikser eller med en gaffel. Tilsett gjerne litt rømme for en mildere og snillere smak.
200 gram sorte bønner som bløtlegges over natten
1/2 rød chilli
2 sjarlottløker
vann
salt
pepper