Tirsdagsfisken

Idag er det tirsdag, og det er (vistnok) den store fiskespisedagen. Her kommer et forslag på en enkel og grei fiskerett som er kjapp å lage på en helt vanlig tirsdag.

Sausen består av olivenolje og balsamico, så her vil jeg anbefalle å bruke en olje av den gode sorten. Jeg brukte denne, som jeg har kjøpt hos Gourmeten.no

Laks med balsamicobakte tomater og cous cous
(til to store og en liten)

ca 200 gram laks per person
salt og pepper
olje

1 stor banancharlottløk eller tre vanlige charlottløk
fersk ingefær
2 gulrøtter
2 dl cous cous
2,5 dl vann
ca 0,5 dl olivenolje

1 pakke gode smakstomater
2 vårløk
3 ss balsamicoeddik
olivenolje av den gode sortten
salt og pepper

Kok opp vann til cous cous og finhakk løk, ingefær og gulrot mens vannet koker opp. Ha løk og ingefær i vannet sammen med litt salt og olje. Når vannet koker tilsetter du cous cousen og rører godt om. Ta gryten av varmen og sett på lokket. Couscousen skal nå trekke i noen minutter under lokk. Ta deretter av lokket, hell over de hakkede gulrøttene og mer olje. Rør godt. Cous cousen er nå klar til servering. Den er god både varm, lun og kald og restene egner seg godt i en salat.

Sett ovnen på 180 grader og legg fisken i en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i 10-15 minutter, avhengig av om du ønsker at den fortsatt skal være litt rå inni eller ikke.

Skyll tomatene og vårløken og kutt et kryss i toppen av hver tomat. Sett dem i en ildfast form og hell over snittet vårløk, olje, eddik og salt og pepper. Sett dem inn i ovenen sammen med fisken og la de stå der til de begynner å bli litt skrukkete.

Anrett cous cousen på en tallerken, legg over fisken og topp det hele med de bakte tomatene. Velbekomme!

2 tanker om “Tirsdagsfisken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.