Hjemmebakst for miljøet og helsa

I dagens Aftenposten har de en artikkel om innholdet av palmeolje i både ferdig pepperkaker og i pepperkakedeig. Som kjent er palmeolje verken godt for miljøet eller for kroppen vår. Og helt ærlig talt, palmeolje er ikke særlig godt i det hele tatt. Så enten du bryr deg om miljøet, om helsa eller om den gode smaken, hold deg unna kjøpepepperkaker i år og bak dem heller selv.

Pepperkaker er en relativt enkel sak å bake, og jammen er det koslig å samle hele familien på kjøkkenet og kjevle og stikke ut de fineste figurer. Med en kjevle og noen former og en dose fantasi og barnslig skaperglede kan denne enkel oppskriften gi litt førjulslykke på kjøkkenet. Husk  bare å lage deigen dagen før du inviterer til pepperkakeutbaking.

Pepperkaker

2 dl sukker
1 1/2 dl lys sirup
1 ts ingefær
3 ts kanel
1 ts nellik
1 ts kardemumme
1 ts natron
150 gram smør
1 egg
500 gram hvetemel

Kok opp sukker, sirup og krydder. Ha i smøret og la det smelte i blandingen. Tilsett egget og hvetemelet litt etter litt. Du må røre masse, og det er tungt. Det er viktig at det ikke er melklumper i deigen.

La deigen hvile natten over.

Kjevl tynne leiver og stikk ut fine figurer og legg dem på stekebrett med bakepapir på. Stek midt i oven på 200 grader i ca 10 minutter.

Denne oppskriften egner seg også perfekt til pepperkakehus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.