Retro vinterferiekake

DSC_0557Vinterferie for meg gir minner om barndoms vinterferier på farmors hytte i Valdres. Og på hytta hadde vi alltid delfiakake. Det hadde nok mye å gjøre med at hytten er liten og uten strøm. Da passer en holdbare delfiakake godt. Ikke skal den stekes heller, så har du en bolle, en visp og en form på hytta kan du lage denne kaka. Og makan til energibombe av en kaffekake skal du lete lenge etter. Dette er virkelig en kake som passer fint etter en lag dag ute med ski på beina.

Og har du ikke hytte eller ski på beina er jeg sikker på at denne kaken passer godt likevel. Bruker du en mørk sjokolade er kaken uten melk og kan serveres til dem som ikke tåler det.

Noen ganger finner man produkter som får en til å tenke at tiden har stått stille. Delfiakake er en sånn ting for meg. Med geletopper, perkjeks og delfiafett i en innpakning som tiden har stått stille for, er dette 80-tallet på nytt. Og denne delen av 80-tallet tar man gjerne en reprise på!

DSC_0540

Oppskriften er akkurat som den du finner på baksiden av delfiafettpakken, verken mer eller mindre. Her er det ingen grunn til å legge til eller trekke fra, kaka er god akkurat som den er. Og vil du være litt kreativ kan du jo fylle kaken i små konfektformer eller bytte ut fyllet med noe du liker bedre.

DSC_0542

Delfiakake

250 gram mørk sjokolade (gjerne 70% kakao eller mer)
4 ss sterk kaffe
1 pk delfiafett (250 gram)
2 egg
2-3 ss sukker
ca 1/2 pakke søt kjeks (jeg bruker Perkjeks fra Sætre)
100 gram marsipan (som jeg byttet ut med mandler)
1 pose geletopper

Smelt sjokoladen i kaffen, vær forsiktig og bruk svak varme.

Smelt delfiafettet i en gryte for seg, på svak varme.

DSC_0552

Visp eggedosis av egg og sukker.

DSC_0549

Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen litt etter litt. Spe med delfiafettet (som ikke må være for varmt). Bland det hele godt så du får en jevn og fin røre.

Kle en brødform med bakepair og ha røren lagvis i formen sammen med kjeksen og det øvrige tilbehøret.

DSC_0554

Sett kaken kaldt til den er stiv.

DSC_0558

Kaken er holdbar i minst en uke hvis den får stå kaldt.

2 tanker om “Retro vinterferiekake

  1. Et liv uten melk!

    All melk i kaker etc kan byttes med juice eller vann tilsett da litt ekstra vanilje så blir det bra. Her har vi 16 års erfaring uten melk i maten. 🙂
    lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.