Fiskefavoritt

DSC_0584Her i huset er rød fisk populært. Det er ikke så nøye om det er laks eller ørret, bare den er rød. Jeg har intrykk av at det ikke bare er vi som har barn som er glad i akkurat det. Og at det ikke er bare jeg som begynner å bli ganske lei av rød fisk med poteter og grønnsaker. Så her kommer en rett som ble veldig populær her i huset. Kjapp og grei middag på en ukedag.

Pastaen jeg brukte i denne retten har jeg fått fra nettbutikken Gourmeten. Pastaen er laget av økologisk durumhvete og den blir produsert på tradisjonell måte i bronsepresser, noe som gir den en porøs overflate. Dette gjør at sausen fester seg bedre til pastaen, og det passer perfekt til denne retten der jeg har blandet sausen i pastaen. Pastaen var så god at man nesten bare kan spise den med en god olivenolje og litt raspet parmesan over. Virkelig verdt ventetiden å bestille en pakke!

DSC_0561

Pasta med laks og broccoli
(til to store og en liten)

400 gram renskåret laks (eller ørret)
salt og pepper
litt nøytral olje

1 løk
litt fersk eller tørket timian
1-2 dl kremfløte
salt og pepper

1 broccoli
1/2 purreløk

pasta etter ønske (jeg brukte en tageliatelle fra nettbutikken Gourmeten)

Kutt fisken i grove terninger og legg bitene i en ildfast form. Hell over litt olje, salt og pepper og stek fisken i ovnen 10-12 minutter på 180 grader.

DSC_0574

Kok opp vann til pasta og kok den etter anvisning på pakken. Husk at pasta alltid skal koke i rikelig med vann. Jeg har lært at pastaen skal ha plass til å «danse» i gryta mens den koker. Dette er en fin huskeregel og vil sikre at du ikke får pasta som ikke koker seg til hverandre. Når pastaen er ferdig kokt og du har helt av vannet er det godt å ha litt god olivenolje over. Dette tilfører fin smak og gjør at pastaen ikke kleber seg sammen.

DSC_0578

Finhakk løk og timian og sviss det i litt olje til løken er blank. Hell over fløten og la det koke i ca 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Når pastaen og fisken er nesten ferdig tilsetter du små buketter av broccolien og hakket persille. La dette trekke under lokk til grønnsakene er møre.

DSC_0579

Bland pastaen i sausen og dander over fiskebitene. Server gjerne med ferskt brød og litt salat.

DSC_0582

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.