Denne påsken har jeg laget tomatsild og hatt med på hytta. Vanligvis spiser vi tomatsild til jul, men i år fikk jeg lyst til å lage det til påske også. Det er jo så godt og nesten dumt at vi bare spiser det en gang i året. Oppskriften er min mors, og det er rett og slett den beste silden jeg vet om! Hver jul har vi stort familiebesøk og jeg tror silda er hovedatraksjonen for flere enn meg.
Prøv denne enten det er jul eller påske eller du bare får lyst på noe skikkelig godt på brødskiven.
Tomatsild
1 boks kryddersildfileter (Carlos)
2 løk
1 bunt dill
1 dl tomatpurè
1,5 dl nøytral olje (solsikke eller soya)
6 ss eddik (hvitvin eller vanlig 7% husholdningseddik)
6 ss vann
1,5 dl sukker
1 ts pepper
2 laubærblader
Hell laken av silden og kutt den i ca 1 cm tykke skiver.
Del løken i to og kutt den i skiver. Finhakk dillen. Bland silden, løk og dill i en stor bolle. Tilsett de to laubærbladene.
Bland de øvrige ingrediensene og rør det sammen til en saus.
Hell tomatsausen over silden og løken og bland godt.
Hell tomatsilden over på rene (helst kokte) glass. Silden holder seg minst 10 dager i kjøleskapet.
Server på grovt brød.